Skateloader Systeem

SKATELOADER SYSTEEM

De Skateloader is ontwikkeld voor het automatisch laden van standaard opleggers. Dit betekend dat er geen aanpassingen aan de opleggers benodigd zijn waardoorde Skateloader de optimale oplossing biedt voor het laden van standard pallets in één beweging bij voornamelijk outbound transport. Net zoals bij een shuttle system, laad de Skateloader de volledige vracht met standaard pallets in één beweging in de oplegger. De volledige cyclus duurt ca 6-8 minuten (afhankelijk van de benodigde aanpassingen in hoogte en uitlijning).

Aangezien er geen systeem in de oplegger bevindt, heeft de Skateloader twee speciale funcionaliteiten bij het beladen;

1) De skateloader is uitgerust met een scansysteem om een goede uitlijning van het beladingssysteem met de oplegger te garanderen.

2) De Skateloader is daarom voorbereid om de veranderende hoogte in de luchtvering van de oplegger, continue te volgen en daarom een soepel laadprocess garandeerd.

Het systeem plaatst de pallets gecontroleerd op de vloer van de oplegger, zonder enige wrijving aan pallets of lading.

De Skateloader kan naadloos geintegreerd worden in een geautomatiseerd productie of magazijn systeem. Het kan eenvoudig toegepast worden op bestaande situaties, het vloeroppervlakte benodigd is gelijkwaardig met die van een shuttel-systeem.

Voordelen van de Skateloader:

  • Praktijkresultaten tonen dat de efficiency met wel 400% omhoog kan gaan (vergeleken met een traditionele heftruck belading) !
  • Automatisch laden van standaard, niet-aangepaste opleggers of containers; geen aanpassingen benodigd.
  • Korte ladingscyclus (< 8 min.)
  • Kortere doorlooptijden van opleggers aan het dok
  • Creeeren van een veiligere omgeving voor mens en product

 

Een video van de skateloader in werking is hier te zien

Referentie projecten