Rollenbanen

Rollenbanen: luchtvrachtvervoer op rolletjes.

Het snel en efficiënt laden en vervoeren van luchtvrachtpallets is een vak apart. Ancra Systems speelt hierop in met hoogwaardige, pneumatische rollenbanen. Onze doordachte systemen zijn geschikt voor vrachtwagen en magazijn en berekend op het zware werk: afhankelijk van de systeemconfiguratie zijn de rollenbanen geschikt voor alle typen ULD's en luchtvrachtplaten.

De rollenbanen zijn opgebouwd uit verzinkt stalen rollen, gemonteerd in aluminium extrusie profielen, opgesloten door een stalen topplaat. Als het systeem buiten bedrijf is liggen de stalen rollen verzonken in het profiel, wat als voordeel heeft dat de werk- of laadvloer overrijdbaar is met heftruck of hand pallettruck. Ook behoudt u hierdoor optimale flexibiliteit voor terugvracht en kunt u uw 'leegrij' kilometers reduceren; EURO- of industriepallets kunnen namelijk prima geladen worden.

In bedrijf komen de rollen pneumatisch omhoog om de pallets te heffen. De verplaatsing van de pallets gebeurt door middel van hydraulische wheeldrives of handmatig. Optionele automatische palletlocks garanderen de veiligheid.
Onze rollenbanen kunnen ook worden ingebouwd in bijvoorbeeld schaarheftafels wat het laden en lossen van opleggers met verschillende vloerhoogtes mogelijk maakt. Ook kunnen de rollenbanen in combinatie met kettingbanen als slipchain systeem worden geleverd.

U kunt de rollenbaanbrochure hier downloaden.

Neem voor nog meer mogelijkheden meteen contact op met Ancra Systems’ specialisten.