ASML

Voltooid:
2008
Locatie:
Gueishan, Taiwan
Industrie:
Luchtvracht
Eindgebruiker:
ASML
Type systeem:
Rollenbanen
Aantal docks:
2
Aantal trailers:
0
Product:
Lithography Systems

Ancra Systems voorziet ASML Taiwan van roltransportbanen.

ASML is een van 's werelds meest vooraanstaande ondernemingen, die machines produceert voor de vervaardiging van microchips. Om deze machines te verschepen, gebruikt ASML nu al Ancra rolbaansystemen in de productiefaciliteit in Veldhoven (NL). Voor de ASML-faciliteit in Taiwan heeft Ancra Systems nu twee schaarhefplatformen, voorzien van roltransportbanen, geleverd om 6,1 meter lange luchtvrachtpallets verzendklaar te maken voor expeditie.

Elk hefplatform is 8 meter lang en heeft een capaciteit van 18 ton nettogewicht. Beide stationaire schaarheftafels zijn voorzien van een beweegbaar platform. Dit platform kan zijwaarts worden verplaatst en ook als aparte eenheid worden geroteerd, los van het stationaire schaarhefplatform. Deze functie maakt het mogelijk om de lading op de opleggers uiterst nauwkeurig te positioneren, wat een vloeiende en schadevrije overlaadprocedure waarborgt. Vier roltransportbanen met een afstand van 150 mm en een breedte van 50 mm worden ingevoegd in het platform. De roltransportbanen kunnen pneumatisch omhooggetild worden en hebben een hefkracht van 900 kg per meter (3 bar).

Vier palletzekeringspunten zorgen er samen met rollen in de rollenbanen die pneumatisch kunnen worden opgetild en neergelaten, voor dat de vracht zich tijdens het laden of lossen niet kan bewegen. Verder zijn er acht hydraulische wielaandrijvingen in het platform ingebouwd. Dit zorgt voor een snel transport van de lading in de oplegger. Met behulp van zes vrachtcellen, die in de werkput zijn gemonteerd, wordt het precieze gewicht van de vracht gemeten. Ancra Systems heeft een betrouwbare en robuuste oplossing geïnstalleerd, die een zorgvuldige overlaadprocedure van hoogwaardige apparatuur mogelijk maakt.

(Let op het laden van de factsheet kan enkele seconden duren.) Download factsheet

Referentie projecten