Post-en Pakketdiensten

Volautomatisch lossen van postpakketten met de automatische laad- en lossystemen van Ancra Systems.

Hoe zwaar tilt u aan efficiency en ergonomie?

Goed nieuws voor posterijen en pakketvervoerders die hechten aan snelheid en betrouwbaarheid ook rekening moeten houden met strikte ergonomische richtlijnen.

Ancra Systems heeft voor het Franse La Poste een systeem voor de pakketpost ontwikkeld dat de pakketpost volautomatisch transporteert vanuit de oplegger naar de post-sorteerinstallaties. Zowel de oplegger als het dock is uitgerust met een Ancra Systems schakelband systeem. Deze oplossing levert directe efficiency voordelen op en is ARBO verantwoord:

  • in plaats van in rolcontainers worden de pakketten direct in de laadruimte van de opleggers beladen, waardoor de beladingsgraad met 200 tot 300% toeneemt;
  • het lossen van een oplegger wordt ingekort tot circa 25 minuten, waardoor de vrachtwagens beter benut worden en ieder losdok meer volume kan verwerken;
  • de factor arbeid vermindert significant, aangezien het het losproces volautomatisch verloopt;
  • minder docks zijn nodig, aangezien ieder dock meer volume kan verwerken;
  • het automatische lossysteem kan tot 6.000 post pakketten per uur verwerken, waardoor de benuttinggraad van de sorteermachines maximaal kan worden benut;
  • het automatiseren van het lossen creëert een veiligere werkomgeving doordat vorkheftrucks overbodig zijn;
  • het handmatig lossen van postpakketten behoort tot de verleden tijd, waardoor pakketdiensten voldoen aan de strikte wet- en regelgeving ten aan zien van fysieke belasting (zie onder). 

 

Feiten over fysieke overbelasting

De cijfers liegen er niet om. Fysieke overbelasting staat bovenaan het lijstje werkgerelateerde aandoeningen in Europa. Maar liefst één op de drie Europese werknemers klaagt erover. Dat verklaart de toenemende druk op naleving van de EU-Richtlijn “Manueel hanteren van lasten” (richtlijn 90/269/EEC).

Onder de noemer ‘Vertil je niet’ is een Europese campagne gestart. Werkgevers doen er verstandig aan om hun personeel niet meer dan 23 kilo handmatig te laten tillen. Doen ze dat wel, dan lopen ze het risico aansprakelijk gesteld te worden voor bijvoorbeeld rugletsel bij een werknemer.

Download hier de post- en pakketdiensten presentatie gehouden op PostExpo 2009 (Hannover).

Consulteer Ancra Systems voor de beste oplossingen in lossystemen voor post-en pakketdiensten.

Referentie projecten