Danisch Post

Voltooid:
2012
Locatie:
Brøndby, Fredericia, Denemarken
Industrie:
Post- en Pakketdiensten
Eindgebruiker:
Post Denmark
Logistieke Service Provider:
Post Denmark
Type systeem:
Schakelband Systeem
Aantal docks:
2
Aantal trailers:
23
Product:
Post en pakketten

Installatie transportbaansystemen in een gespecialiseerde vloot van 23 opleggers

Post Danmark, onderdeel van de PostNord Group, is de grootste aanbieder van post- en pakketdiensten in Denemarken. Pendeltransporten met grote volumes vinden plaats tussen de beide hoofdsorteercentra (hubs) in Brondby (in de buurt van Kopenhagen) en Taulov (op Jutland). Doordat bezorging met het oog op serviceniveaus op de volgende dag moet plaatsvinden, moet het pakkettransport binnen een begrenst tijdbestek worden uitgevoerd.

Ancra Systems heeft transportbaansystemen geïnstalleerd in een  gespecialiseerde vloot van 23 opleggers van de Franse onderneming Fruehauf, evenals 2 docksystemen in de beide hubs. Wanneer een oplegger aandockt, worden de pakketten vanaf het Ancra-opleggersysteem in minder dan 20 minuten gelost in het Ancra-docksysteem. Wanneer de oplegger op deze manier wordt beladen met losse pakketten verhoogt dit de laadefficiëntie met bijna 300 % in vergelijking met de traditionele manier van beladen met behulp van rolwagens. Het bandtransportsysteem is echter zo ontworpen dat belading met rolwagens nog steeds mogelijk is. Het docksysteem is verbonden met een  transportbaansysteem van Crisplant, dat de pakketten rechtstreeks invoert in het sorteersysteem. De transportsystemen van Ancra zijn volledig geïntegreerd in de automatische transportsystemen van de hubs, waardoor de capaciteit van de sorteermachines optimaal wordt benut. Behalve dat het systeem efficiëntievoordelen oplevert (minder vrachtwagens, minder benodigde verwerkingsarbeid, minder docks, grotere doorvoer), hoeven de opleggers ook niet meer handmatig te worden gelost.

Hierdoor worden de veiligheid van de werkomgeving en een volledige naleving van de steeds strenger wordende EU-richtlijnen voor de handmatig afhandeling van vracht gewaarborgd. De Deense posterijen zijn voor Ancra Systems de op een na grootste klant voor dit type pakketoverlaadsystemen. Deze unieke technologie werd oorspronkelijk 10 jaar geleden ontwikkeld voor de Franse pakketdienstonderneming ColiPoste. Tegenwoordig heeft Ancra bijna 500 opleggersystemen en 56 docksystemen in Frankrijk geïnstalleerd. Ancra Systems BV is zeer ingenomen met haar op één na grootste klant voor pakketoverlaadsystemen.

(Let op het laden van de factsheet kan enkele seconden duren.) Download factsheet