Geschiedenis

Geschiedenis


De weg naar zelfstandigheid en marktleiderschap...

Ancra Systems' oorsprong voert terug tot de jaren zeventig, als het bedrijf aanvangt als dochter van het Amerikaanse Ancra International LLC met de verkoop van handelsartikelen voor de handling van luchtvrachtpallets. Ladingvastzetmiddelen, zoals spanbanden, zijn een belangrijk bestanddeel in het leveringsprogramma.

Vanaf midden jaren ‘80 legt Ancra Systems zich toe op de productie en verkoop van rollerbanen voor luchtvrachtpallets. In deze jaren zet het bedrijf zijn eerste schreden op het pad van de laad- en lossystemen.

In de negentiger jaren nemen de productontwikkeling, fabricage en verkoop een hoge vlucht. Naast de rollenbanen voor de luchtvracht worden systemen ontwikkeld voor gepalletiseerde goederen en stukgoed. De onderneming slaat ook internationaal zijn vleugels uit.

In 2001 vestigt Ancra Systems zijn naam definitief met de introductie van een revolutionair postpakketten lossysteem. Aangemoedigd door dit succes, differentieert Ancra Systems zijn aanbod en bedient het de markt met systemen voor uiteenlopende toepassingen en sectoren.

Na een paar wisselingen van eigendom in de jaren ’90 wordt Ancra Systems in 2005 een zelfstandige onderneming met de focus op lange termijn groei. Dit heeft ertoe geleid dat Ancra Systems anno 2008 Europees marktleider is op het gebied van automatische laad- en lossystemen en ook systemen levert ver buiten de Europese grenzen.