La Poste/ColiPoste

Voltooid:
Lopende
Locatie:
Frankrijk
Industrie:
Post- en Pakketdiensten
Eindgebruiker:
La Poste/ColiPoste
Logistieke Service Provider:
La Poste/ColiPoste
Type systeem:
Schakelband Systeem
Aantal docks:
55
Aantal trailers:
400
Product:
Pakjes en pakketten

De ontwikkeling en implementatie van een volautomatisch lossysteem voor pakketten

Het Franse pakketbezorgingsbedrijf ColiPoste is een dochteronderneming van La Poste, een van 's werelds grootste postverwerkende ondernemingen. In nauwe samenwerking met La Poste heeft Ancra Systems BV een volautomatisch lossysteem voor pakketten ontworpen, gebouwd en geïmplementeerd om de efficiëntie van het transport tussen de hubs van ColiPoste te vergroten. Dit systeem is uniek in de wereld en is met succes binnen de gehele onderneming van La Poste ingezet.

Opleggers die zijn uitgerust met transportbanden van Ancra (welke bestand zijn tegen temperaturen tussen -20°C en +55°C), fungeren als pendelvoertuigen tussen de hubs in Frankrijk. De lading wordt los op de oplegger geladen, wat de laadefficiëntie met bijna 300 % verhoogt in vergelijking met de traditionele manier van beladen met behulp van rolwagens. Het transportsysteem is zo ontworpen dat het gebruik van rolwagens ook nog steeds mogelijk is. Wanneer de oplegger is verbonden met het dockingsysteem, wordt deze in circa 20 minuten volledig automatisch gelost. Het lossysteem kan op twee verschillende snelheden werken zodat de sorteermachine constant aanvoer krijgt, naar gelang het volume van de vracht in de oplegger. Een doorvoer van 4.000-6.000 pakketten per dock per uur is nu al haalbaar.

De transportbaansystemen van Ancra zijn volledig geïntegreerd in de automatische transportsystemen van de hubs, om een zo groot mogelijke capaciteitsbenutting van de sorteermachines te waarborgen. Behalve dat dit systeem efficiëntievoordelen oplevert (minder vrachtwagens, minder benodigde verwerkingsarbeid, minder docks, grotere doorvoer), hoeven de opleggers ook niet meer handmatig te worden gelost. Dit zorgt voor meer veiligheid van de werkomgeving en voor naleving van de steeds strenger wordende EU-richtlijnen voor de handmatig afhandeling van vracht. Ancra Systems BV is er trots op om zo succesvol met La Poste samengewerkt te hebben aan de ontwikkeling en implementatie van deze baanbrekende oplossing.

(Let op het laden van de factsheet kan enkele seconden duren.) Download factsheet