Van de Put Fresh Cargo Handling

Voltooid:
1999
Locatie:
Amsterdam, Nederland
Industrie:
Luchtvracht
Eindgebruiker:
J. van de Put
Type systeem:
Rollenbanen
Aantal docks:
3
Aantal trailers:
0
Product:
Bloemen, planten, groenten en fruit

Installatie van pneumatische rollenbanen voor de snelle verwerking van luchtvracht

J. van de Put Fresh Cargo Handling B.V. is gevestigd in de nabijheid van vlieghaven Schiphol (NL). De onderneming is gespecialiseerd in het vervoer van verse producten zoals snijbloemen, planten, groenten en fruit. Ancra Systems BV heeft het mogelijk gemaakt dat Van de Put BV hoogwaardige producten kan doorvoeren door pneumatische rollenbanen te installeren voor de snelle verwerking van luchtvracht.

Het geïnstalleerde systeem bestaat uit vier secties, verdeeld over vier laadperrons. Alle secties zijn gelijkvloers met de betonnen vloer aangelegd en kunnen daarom met vorkheftrucks doorkruist worden. Snel aandocken bij het afhandelingskruispunt wordt mogelijk dankzij de aanpassing van twee laadbruggen en schaarhefplatformen met Ancra-rollenbanen en het gebruik van vier kruisingssecties met één overkruist spoor. De schaarhefplatformen zijn uitgerust met palletzekeringen om ongewenst wegrollen te voorkomen.

De installatie van rollenbanen op de laadbrug maakt het mogelijk om deze laadperrons niet alleen te gebruiken voor de afhandeling van luchtvrachtpallets, maar ook voor een normale afhandeling van pallets (handmatig of met vorkheftrucks). In totaal kunnen 8 tot 19 luchtvrachtpallets tijdelijk opgeslagen worden. Bovendien kunnen de rollen pneumatisch worden verlaagd tot in de vloer, zodat er geen vloeroppervlakte ongebruikt blijft. Ancra Systems BV levert een laad- en losvoorziening die verlies aan overslagflexibiliteit tot een minimum terugbrengt en die volgens specifieke klantvereisten op maat wordt geleverd.

(Let op het laden van de factsheet kan enkele seconden duren.) Download factsheet

Referentie projecten