AGV laad- en lossysteem

Wat is een AGV-vrachtwagen laad- en lossysteem? 

Een AGV-vrachtwagen laad- en lossysteem is een geavanceerde automatiseringstechnologie die inkomende en uitgaande vrachtwagen laad- en losprocessen stroomlijnt. Hierdoor wordt het laden en lossen van vrachtwagens veiliger, efficiënter en kosteneffectiever.

Belangrijke kenmerken:

  • Werkt in semi-buitenruimtes met temperaturen tot -5℃;
  • Heeft een maximale belasting van 3000 kg;
  • Heeft een hefhoogte van 3 meter;
  • Verwerkt zowel kortzijde leidende als langzijde leidende gepelletiseerde goederen;
  • Kan tot twee pallets naast elkaar plaatsen;

Is zeer aanpasbaar om aan de specifieke behoeften van uw bedrijf te voldoen.

Hoe werkt een AGV-vrachtwagen laad- en lossysteem? 

De AGV-vrachtwagen laad- en lossystemen maken gebruik van 5G-netwerken, AI & Machine Learning, Environmental Perception, Deep Learning en Servo Control-technologie om logistieke processen te automatiseren.

Componenten als 3D-lasernavigatie, visuele perceptie en servobesturingstechnologie zorgen voor een zeer nauwkeurig en efficiënt proces. De 3D-laserhybride sensoren bepalen de positionering op basis van natuurlijke omgevingskenmerken, terwijl het 3D-laser visie perceptieschema de perceptie van afstand en ruimte verbetert, waarmee de nauwkeurigheid toeneemt. Hoogwaardige servobesturingstechnologie zorgt voor nauwkeurige en efficiënte uitvoering van de vork-eindoperaties.

Het systeem kan vanaf de zijkant laden en lossen en werkt met verschillende soorten vrachtwagens, waaronder windtrucks, gordijnzijde-trucks en flatbedtrucks. Achterladen kan met behulp van o.a. dokborden, instapbruggen of dokplaten.

Daarnaast maakt de oplossing gebruik van grootschalige meerlaagse plannings- en optimalisatietechnologie om het planningsalgoritme en de interactiestrategie van meerdere voertuigen te optimaliseren.

Waarom investeren in een AGV-oplossing voor het laden en lossen van vrachtwagens? 

Een AGV-oplossing voor het laden en lossen van vrachtwagens biedt een veiligere en gezondere werkomgeving, verbeterde dockprocessen, hogere doorvoer en lagere arbeidskosten.

De oplossingen voldoen strikt aan internationale veiligheidsontwerpnormen, waarbij gebruik wordt gemaakt van dual-system control en 5-level safety protection met real-time risicowaarschuwingen en feedback. Dit maakt het een veiligere en gezondere optie voor werknemers, ter vervanging van handmatige bediening. Daarnaast vereenvoudigt het de mogelijkheid van 24/7 werking.

Investeren in een AGV-oplossing voor het laden en lossen van vrachtwagens is een uitstekende keuze voor faciliteiten, magazijnen en distributiecentra die hun goederentransportproces willen automatiseren, bedrijfsvoering willen stroomlijnen en kosten willen besparen.

Een laad-en los systeem, aanpasbaar voor uw bedrijf 

Onze AGV-oplossing voor het laden en lossen van vrachtwagens is zeer aanpasbaar om aan de specifieke behoeften van uw bedrijf te voldoen. Als u uw logistieke processen wilt stroomlijnen, uw bedrijfsvoering wilt optimaliseren en kosten wilt besparen, neem dan vandaag nog contact met ons op om te zien hoe we u kunnen helpen.

Referentie projecten