LoadRunner systeem

WAT is het LoadRunner systeem? 

Het Loadrunner-systeem is een geautomatiseerd laad- en lossysteem voor vrachtwagens dat werkt zonder dat er een extra mechanisch logistiek systeem op de trailer nodig is. Het vereist alleen dat U-kanalen op de trailervloer worden gemonteerd.

Het systeem bestaat uit twee geïntegreerde transportsystemen: een load skate systeem en een kettingtransportsysteem. Het load skate systeem wordt gebruikt om pallets van de trailer te laden of te lossen met behulp van lange, hefbare "vorken" van aluminium en stalen profielen met stalen rollen aan de onderzijde. Het kettingtransportsysteem transporteert pallets van en naar de aansluitende transportbandsystemen met behulp van speciaal ontworpen aluminium extrusieprofielen die zijn uitgerust met wrijvingsarme en slijtvaste profielen om de transportkettingen te ondersteunen en te geleiden.

HOE werkt het LoadRunner systeem? 

De skatebaansystemen zijn tussen twee kettingbanen geplaatst en worden aangedreven door een kettingbaan in het midden. Vier laadschaatsen dragen de pallets in de trailer, met twee pallets naast elkaar en in de lengterichting (SSL).

De load skates tillen de pallets op en dragen ze direct onder het palletdek in de open kanalen van de pallet. Het Loadrunner-systeem kan in ongeveer 6-8 minuten automatisch pallets voor de gehele trailer laden en lossen. De laad-/lostijd kan variëren afhankelijk van de volheid van de load skate. Elke skatelift heeft een capaciteit van 33 europallets.

Het systeem is uitgerust met sensoren aan de voorzijde waar de trailer aansluit op de laadperron. Deze sensoren kunnen de breedte van de trailer, de uitlijning op de laadperrondeur en eventuele hoogteverschillen bepalen. Het systeem kan zich aanpassen aan de laad- en losomstandigheden zonder dat de oplegger daarvoor nodig is. Deze automatiseringsvooruitgang vereenvoudigt de palletoverdracht en verhoogt de productiviteit. Zodra de sensoren de bumper detecteren, wordt de lading langzaam en veilig gelost. Het Loadrunner Skate-systeem keert terug naar zijn basis en is klaar voor de volgende lading pallets.

WAAROM kiezen voor het Loadrunner systeem?

Het Loadrunner-skatesysteem is een ideale keuze voor bedrijven die hun supply chain-activiteiten willen optimaliseren, met name voor shuttle-toepassingen met lange rijtijden en lange afstanden. Met de mogelijkheid om de hele trailer in ongeveer 8 minuten te laden en te lossen, biedt het een zeer efficiënte en kosteneffectieve oplossing.

Het Loadrunner-skatesysteem vereist minimale aanpassingen aan de trailer, aangezien alleen U-profielen op de trailervloer hoeven te worden gemonteerd zonder toevoeging van mechanische componenten. Met geavanceerde technologie en een flexibel ontwerp biedt het Loadrunner-systeem verschillende voordelen, waaronder verbeterde efficiëntie, lagere arbeidskosten en verbeterde veiligheid. Investeren in dit systeem garandeert een verbeterde vrachtefficiëntie voor uw bedrijf.

HOE maakt u het meest efficiënte gebruik van een Loadrunner systeem?

Het goed voorbereiden van de lading is cruciaal voor dit systeem. Net als bij normaal vervoerde zendingen, moeten alle pallets veilig verpakt zijn, niets hangend en dozen van vergelijkbare afmetingen naast elkaar geplaatst. Dit zorgt ervoor dat er geen storing of schade aan de vracht is tijdens de overdracht van het facilitaire dok naar de trailer.

Aanpasbaar aan uw bedrijf

Naarmate uw bedrijf groeit, kan het Loadrunner-systeem eenvoudig worden uitgebreid of geüpgraded om aan uw veranderende behoeften te voldoen. Of u nu de efficiëntie wilt verbeteren, kosten wilt verlagen of uw activiteiten wilt stroomlijnen, ons systeem kan dienovereenkomstig worden aangepast en aangepast. Ons team van ATLS-experts staat klaar om u te helpen bij het vinden van de beste oplossing voor uw bedrijf. We begrijpen dat het implementeren van een nieuw systeem een uitdaging kan zijn, daarom doen we er alles aan om u de begeleiding en ondersteuning te bieden die u nodig heeft om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Referentie projecten