Audi

Voltooid:
2003 / 201
Locatie:
Ingolstadt, Duitsland
Industrie:
Automobiel
Eindgebruiker:
Audi
Type systeem:
Lamellenbaan Systeem
Aantal docks:
4
Aantal trailers:
4
Product:
Stapels van auto wielen

Ancra Systems installeert  lamellentransportsysteem bij Audi in Ingolstadt (DE)

Bij sommige gerenommeerde automobielfabrikanten worden de producten van Ancra Systems momenteel al ingezet. Hoe deze systemen precies worden toegepast, kunnen we het beste laten zien aan de hand van het lamellentransportsysteem dat we bij Audi in Ingolstadt (DE) hebben geïnstalleerd. De autowielen worden in een gespecificeerde volgorde, 'precies-op-tijd' door de wielmontage-afdeling afgeleverd aan de eindmontage-afdeling van Audi.

Zowel het wielmontagewerk als de productiewerkplaats zijn uitgerust met een lamellentransportbaansysteem. Om een constante aanvoer van wielen voor de monteurs te garanderen en om de capaciteit te verhogen, worden de stapels op twee niveaus bij- en afgeladen. Twee opleggers zijn voorzien van een lamellentransportbaansysteem met dubbele bodem, om te fungeren als pendeltransportvoertuig tussen de twee werkplaatsafdelingen. In de montageafdeling worden autowielen op het tussenstation geladen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een speciaal profiel, waardoor een geprogrammeerde vraag van de autoproductielijn mogelijk is.

Elke vrachtwagenlading bestaat uit twee niveaus met 3x18 stapels, die uit vier of vijf autowielen bestaan. Het lamellenbaansysteem is volledig geïntegreerd in het systeem voor automatische materiaalverwerking, maar fungeert technisch gezien als afzonderlijk systeem, om de gewenste beschikbaarheid te garanderen. Met deze oplossing bewijst Ancra Systems dat het over jarenlange ervaring, vakmanschap en deskundigheid in de automobielbranche beschikt.

(Let op het laden van de factsheet kan enkele seconden duren.) Download factsheet

Referentie projecten