Bavaria

Voltooid:
2006
Locatie:
Lieshout, Nederland
Industrie:
Levensmiddelen (FMCG)
Eindgebruiker:
Bavaria
Logistieke Service Provider:
Bavaria
Type systeem:
Kettingbaan systeem
Aantal docks:
1
Aantal trailers:
0
Product:
Gepalletiseerd bier

Ancra Systems installeert een kettingbaansysteem bij Bavaria Lieshout

Bavaria NV is een van de oudste en grootste bierbrouwerijen van Nederland die overal ter wereld klanten bevoorraadt. Voor de hoofdvestiging in Lieshout (NL) heeft Ancra Systems een kettingbaansysteem geleverd en geïnstalleerd. Dankzij dit systeem is een soepel en efficiënt pendeltransport mogelijk tussen de bierproductiefaciliteit en het nieuw gebouwde distributiecentrum.

Het systeem is ontworpen voor automatisch laden en lossen. Wanneer een vrachtwagen is aangedockt, wordt de ruimte tussen de vrachtwagen en de vaste rollenbaan aaneengesloten met behulp van een pneumatisch verstelbare onderplaat met rollen. Pallets van verschillende grootten worden met de lange kant naar voren getransporteerd. Bij het regelpaneel is de snelheid van de vaste kettingtransportbaan variabel instelbaar van 4 tot 8 meter per minuut, in overeenstemming met de snelheid van de transportbaan in de oplegger. Aan het einde van de kettingtransportbaan kunnen pallets worden geplaatst of afgenomen. Dit hangt ervan af of het systeem wordt gebruikt voor laden of voor lossen.

Het kettingbaansysteem is 14,8 meter lang en uitgerust met geleidingsplaten, voor het klaarzetten van een compact geordende palletvracht. Het kettingbaansysteem is gemonteerd op gelijke hoogte met de betonvloer. In noodgevallen is het mogelijk om de oplegger te laden of lossen met een vorkheftruck, zonder het systeem te beschadigen. Het automatische laadsysteem voor vrachtwagens bij Bavaria is een goed voorbeeld van de kostenbesparingen en meerwaarde die het gebruik van kettingtransportbanen van Ancra Systems opleveren voor de FMCG-branche.

(Let op het laden van de factsheet kan enkele seconden duren.) Download factsheet