DB Schenker

Voltooid:
2013, 2014
Locatie:
Willebroek, België
Industrie:
Levensmiddelen (FMCG)
Eindgebruiker:
Kellogg
Logistieke Service Provider:
DB Schenker
Type systeem:
Kettingbaan Systeem
Aantal docks:
1
Aantal trailers:
3
Product:
Gepalletiseerde dozen met blikjes chips

Levering 5 opleggers en installatie kettingbaansystemen en 1 docksysteem

Kellogg's is voornamelijk bekend als 's werelds grootste producent van ontbijtgranen, maar het bedrijf heeft ook diepvriesproducten en merken diepvriessnacks in haar productenportefeuille. In 2012 nam Kellogg Pringles over, waarmee het de op een na grootste onderneming wereldwijd in de handel van hartige snacks werd.

Met hoge frequentie worden shuttletransporten uitgevoerd tussen de productiefaciliteit van Pringles in Mechelen en het nabijgelegen door Schenker gerunde magazijn in Willebroek. Ancra Systems heeft een vloot van 5 opleggers geleverd en kettingbaansystemen en 1 docksysteem bij het magazijn geïnstalleerd. Wanneer een oplegger wordt gedockt, worden de pallets in slechts enkele minuten door het Ancra-trailersysteem op het Ancra-docksysteem gelost. De pallets kunnen van het docksysteem worden afgenomen met een vorkheftruck of een AGV (Automated Guided Vehicle, geleverd door Toyota Material Handling). 

Hierdoor kan Schenker 24 uur per dag, 7 dagen per week pallets ontvangen, zonder dat er magazijnpersoneel aanwezig hoeft te zijn op de werkvloer, aangezien het lossen 's nachts plaatsvindt met behulp van AGV's. Dankzij deze geïntegreerde oplossing heeft Schenker overdag maximale flexibiliteit en een volledig geautomatiseerde oplossing tijdens de nachtploeg. Ancra is er trots op om onderdeel te mogen uitmaken van deze geïntegreerde oplossing. Daarnaast geeft het feit dat Ancra een terugnamegarantie heeft aangeboden voor de opleggers + systemen blijk van de bereidheid om tegemoet te komen aan de wensen van klanten en van vertrouwen in de geleverde technologie.

 

(Let op het laden van de factsheet kan enkele seconden duren.) Download factsheet