DistriQ - De Telegraaf

Voltooid:
1999
Locatie:
Amsterdam, Nederland
Industrie:
Papier
Eindgebruiker:
De Telegraaf
Logistieke Service Provider:
DistriQ Transport
Type systeem:
Lamellenbaan Systeem
Aantal docks:
0
Aantal trailers:
2
Product:
Papierrollen

Levering twee lamellentransportbaansystemen voor twee opleggers

"Dankzij het veelzijdige lamellentransportsysteem van Ancra hebben we een snelle verwerking van papierrollen bereikt en kan de vrachtwagen bovendien worden ingezet voor het laden en lossen van gepallettiseerde kranten ter plaatse.“ -Gerard Jongsma, Paper reel handling, DistriQ.

DistriQ Transport BV is een dochteronderneming van de Telegraaf Media Group die papierrollen en kranten vervoert voor De Telegraaf, de grootste krant van Nederland. Na opdrachten voor de levering van Ancra lamellentransportbaansystemen in het verleden, werd Ancra Systems BV opnieuw gevraagd om twee lamellentransportbaansystemen voor twee opleggers te leveren. Nadat de papierrollen per schip of per trein zijn aangekomen, worden deze met een grijpheftruck in de oplegger geladen. De oplegger is uitgerust met een aluminium lamellentransportbaansysteem van Ancra, en technisch ingericht voor stand-alone bediening.

Dit lamellentransportbaansysteem maakt het mogelijk om papierrollen voor gedrukte kranten met verschillende afmetingen te laden. Het lamellentransportbaansysteem wordt rechtstreeks op het chassis gemonteerd, waardoor het systeem, indien nodig, eenvoudig versteld kan worden. De 24-volts aandrijfeenheid krijgt (gelijk)stroom van de accu's van de vrachtwagen, wat zorgt voor soepel laden en lossen.

(Let op het laden van de factsheet kan enkele seconden duren.) Download factsheet

Referentie projecten