GVT Group of Logistics

Voltooid:
2013
Locatie:
Tilburg, Nederland
Industrie:
Levensmiddelen (FMCG)
Eindgebruiker:
Coca-Cola
Logistieke Service Provider:
GVT Group of Logistics
Type systeem:
Lamellenbaan Systeem
Aantal docks:
2
Aantal trailers:
0
Product:
Flessen frisdrank

Installatie twee geautomatiseerde laad- en lossystemen

GVT Group of Logistics is een Nederlands multimodaal transportbedrijf met een sterke positie op de Nederlandse logistieke markt (90.000 m2). Met een vloot van meer dan 150 vrachtwagens zijn zij dagelijks onderweg in de hele Benelux.

Ancra heeft bij het nieuw gebouwde GVT-magazijn in Tilburg (NL) twee geautomatiseerde laad- en lossystemen geïnstalleerd. De vrachtwagens, die af en aan rijden naar de nabij gelegen bottelarij van Coca-Cola, worden automatisch door de systemen gelost. Deze vrachtwagens kunnen automatisch en binnen 3 minuten worden gelost bij een van beide lossystemen, ongeacht of er vorkheftrucks beschikbaar zijn. Na het sorteren en ompakken, worden dezelfde systemen ook ingezet om binnen 3 minuten automatisch de frisdrank in de vrachtwagens te laden, die af- en aanrijden naar de belangrijkste Nederlandse afnemers.

Deze tweeledige gebruikstoepassing is mogelijk doordat de vloot van vrachtwagens voor het dranktransport in Nederland is gestandaardiseerd met automatische los- en laadsystemen. De geleverde transportbaansystemen met stalen lamellen zijn van de nieuwste generatie. Deze systemen zijn ontworpen voor zware belasting (tot 30 ton) en kunnen worden geïnstalleerd in gebouwen of in de buitenlucht (zoals bij GVT). Soortgelijke systemen zijn elders al zo'n 10 jaar in gebruik. Automatisch laden en lossen met Ancra biedt kostenbesparing vanwege de automatisering van de laad- en losprocessen, zeer korte doorlooptijden voor de vrachtwagens, minder productschade en minder ongevallen waarbij heftrucks betrokken zijn.

 

(Let op het laden van de factsheet kan enkele seconden duren.) Download factsheet