H&B Logistics B.V.

Voltooid:
2010
Locatie:
's Hertogenbosch, Nederland
Industrie:
Levensmiddelen (FMCG)
Eindgebruiker:
Heineken brouwerijen
Logistieke Service Provider:
H&B Logistics B.V.
Type systeem:
Kettingbaan Systeem
Aantal docks:
8
Aantal trailers:
0
Product:
Drank

Ancra Systems levert en installeert acht automatische laadsystemen voor opleggers

Het nieuwe Logistics Centre voor meerdere gebruikers (55.000 m2) dat door H&B Logistics  in 's Hertogenbosch wordt gerund, is uitgerust met het modernste en grootste systeem voor automatisch laden en lossen van vrachtwagens van Europa. Dit logistieke centrum maakt deel uit van de efficiënte logistieke keten voor de levering van Heineken bier en andere dranken in Nederland, waardoor een meer rechtstreekse overslag mogelijk wordt in nationale distributiecentra.

Ancra Systems levert en installeert acht automatische laadsystemen voor opleggers, die elk uit twee kettingtransportbanen bestaan, welke op pendelvoertuigen zijn gemonteerd en die met drie buffertransportbanen zijn verbonden. Door de beweging van de traversewagens kan de ontvangst van lege verpakkingen voor de verzending van dranken aan hetzelfde laadperron plaatsvinden, waardoor een tijdrovende herpositionering van de oplegger wordt vermeden. Verder is een snelle verzending tijdens de spitsuren mogelijk doordat op de kettingtransportbanen tot wel 4 complete vrachtladingen kunnen worden klaargezet. Alle laadplateaus zijn 15 meter lang en hebben een draagkracht van 38 ton. Zowel opleggers als vrachtwagens van de distributeur kunnen met het automatische laad- en lossysteem voor vrachtwagens worden verbonden, ook al hebben deze een verschillende lengte. Pallets van verschillende groottes (CHEP, Europallets, enz.) kunnen op meerdere manieren worden geordend en worden gecontroleerd door een meetapparaat dat de buitenomtrek meet, zodat het overladen zonder onderbreking kan blijven doorgaan.

De vrachtwagenchauffeur toetst bij het dock de PIN-code van de lading in die door het magazijnbeheersysteem is verstrekt, om te controleren dat de vrachtwagen is aangedockt bij het juiste dock. Het laden en lossen van de bufferbanen wordt uitgevoerd met behulp van FTS, wat de efficiënte afhandeling en opslag van de dranken compleet maakt. Dit samenspel bewijst, hoe de diverse systemen elkaar kunnen aanvullen bij het efficiënter maken van de logistieke keten. De omvang en complexiteit van dit project bij H&B Logistics toont aan dat Ancra Systems zeer bedreven is in het aanbieden van ambitieuze laad- en losoplossingen aan haar klanten.

(Let op het laden van de factsheet kan enkele seconden duren.) Download factsheet