Indesit

Voltooid:
2005
Locatie:
Lipetsk, Rusland
Industrie:
Consumentenartikelen
Eindgebruiker:
Indesit
Logistieke Service Provider:
Geodis
Type systeem:
Lamellenbaan Systeem
Aantal docks:
4
Aantal trailers:
6
Product:
Wasmachines, koelkasten

Installatie volautomatische laad- en losinrichting

Indesit is een van de grootste producenten van ovens, vaatwasmachines en andere huishoudelijke apparaten ter wereld. Ancra Systems BV heeft een volautomatische laad- en losinrichting gebouwd om de logistieke afhandeling te stroomlijnen tussen de Russische productiefaciliteit voor koelkasten en wasmachines en het nieuw gebouwde 53.000 m2 grote distributiecentrum, dat wordt gerund door de logistieke onderneming Geodis.

Een grijpheftruck positioneerrt de niet-gepallettiseerde koelkasten en wasmachines op een rollentransportbaan van Ancra die is verbonden met een lamellentransportbaansysteem. Nadat de producten stapsgewijs zijn gepositioneerd, wordt de oplegger van Geodis automatisch in slechts enkele minuten beladen met stapels van drie eenheden hoog (2730 mm). Er is voor het lamellentransportbaansysteem gekozen omdat de  huishoudelijke apparaten verschillende afmetingen hebben en aan de onderzijde volledig moeten worden ondersteund. Om beschadigingen aan de vrachtgoederen en de vrachtwagen te vermijden, wordt de gehele lading vóór het overladen gecontroleerd door een meetapparaat dat de buitenomtrek meet.

Dit meetapparaat wordt gemonteerd aan de voorzijde van het lamellentransportbaansysteem. Zo'n 5 kilometer verderop bevindt zich de opslaglocatie, waar twee lamellenbaansystemen voor loswerkzaamheden in de werkput zijn gemonteerd. De lading van circa 20 ton wordt gelost met een bandsnelheid van 6 m/minuut. Dit komt neer op een lostijd van drie minuten voor een volle oplegger. Ancra Systems BV is er trots op dat dit efficiënte laad- en lossysteem ook in een land waar lage kosten bij de productie voorop staan, voordelig is en succesvol wordt toegepast in grote fabrieken van multinationals zoals Indesit.

(Let op het laden van de factsheet kan enkele seconden duren.) Download factsheet