Lutèce

Voltooid:
2006
Locatie:
Venlo, Velden, Maasbree, Nederland
Industrie:
Levensmiddelen (FMCG)
Eindgebruiker:
Lutèce
Logistieke Service Provider:
P. Daemen BV
Type systeem:
Lamellenbaan Systeem
Aantal docks:
3
Aantal trailers:
2
Product:
Champignonconserven

Levering aluminium lamellenbaansystemen

Lutèce is de grootste producent van champignonconserven in Europa. Hun producten worden wereldwijd in meer dan 50 landen verkocht, zowel aan de detailhandel als aan industriële afnemers. In het kader van de stroomlijning van de pendeltransporten tussen de productiefaciliteit in Velden en de twee distributiecentra in Venlo en Maasbree, maakt Lutèce gebruik van aluminium lamellenbaansystemen van Ancra Systems.

Het stationaire los- en laaddock bij de productiefaciliteit maakt een gestroomlijnd en schadevrij verlopend overlaadproces van het eindproduct naar de twee distributiecentra mogelijk. Bij beide distributiecentra is een zelfstandig, stationair lamellentransportbaansysteem geïnstalleerd om de opleggers automatisch te kunnen lossen. De docks en opleggers zijn uitgerust met automatische lamellentransportbaansystemen, waardoor een transport van gemengde pallets zoals EURO, CHEP of ook halve Euro-pallets (Düsseldorf-formaat) mogelijk is.

Voorafgaand aan het inladen wordt de complete vrachtlading gecontroleerd door een meetapparaat dat de buitenomtrek meet, om beschadigingen aan de goederen of de vrachtwagen te vermijden. Het inladen verloopt met een snelheid van 0,1 m/seconde. De oplegger-systemen zijn te gebruiken in verbinding met een stationaire installatie, maar kunnen ook stand-alone worden ingezet. Deze oplossing voor Lutèce bewijst dat het automatisch laden en lossen van vrachtwagens grote voordelen biedt, zoals kostenbesparing, verhoogde doorvoer, efficiëntie en schadepreventie.

(Let op het laden van de factsheet kan enkele seconden duren.) Download factsheet