McSyncro - Volvo

Voltooid:
1994
Locatie:
Gent, België
Industrie:
Automobiel
Eindgebruiker:
Volvo
Logistieke Service Provider:
Galliker Transport & Logistics
Type systeem:
Lamellenbaan Systeem
Aantal docks:
2
Aantal trailers:
2
Product:
Stapels van auto wielen

Integratie lamellenbaansysteem

Eurofit is een dochteronderneming van Michelin in gemeenschappelijk eigendom met Continental AG. Eurofit runt meerdere McSyncro-vestigingen voor autowielenmontage in diverse werelddelen. De toelevering van autowielen aan de Volvofabriek in Gent (BE) verloopt afhankelijk van de variërende vraag, die wordt gespecificeerd door de Volvo-assemblagestraat.

Ancra Systems BV is erin geslaagd om de autowielen gereguleerd aan te leveren, in een specifieke volgorde en 'precies-op-tijd', dankzij de installatie van een Ancra-lamellenbaansysteem voor de afhandeling van stapels van vier of vijf autowielen. Bij McSyncro worden de autowielen op het lamellentransportbaansysteem van Ancra geplaatst, vanwaar deze automatisch in de oplegger van de logistieke onderneming worden geladen. Een vrachtlading bestaat uit 16 rijen met 3 stapels autowielen in verschillende gewichtsklassen, formaten, materialen en voor verschillende automodellen. Bij de Volvo-fabriek, op slechts enkele kilometers afstand van McSyncro, wordt de oplegger met behulp van een positioneringsplateau aangedockt in het verlengde van het Ancra-lamellenbaansysteem.

Bij Volvo is het lamellenbaansysteem geïntegreerd in het systeem voor automatische materiaalafhandeling van de fabriek. Dit dockingsysteem heeft twee segmenten met een totale lengte van meer dan 16 rijen om ook ruimte in te calculeren voor de buffercapaciteit. De nieuwe order voor een dockingsysteem door McSyncro in het jaar 2004 toont het vertrouwen dat door de onderneming wordt gesteld in Ancra Systems BV en in de eerder geleverde geïntegreerde oplossing.

(Let op het laden van de factsheet kan enkele seconden duren.) Download factsheet

Referentie projecten