Partner Logistics - Ysco, Pinguin

Voltooid:
2008
Locatie:
Ieper, Langemark, Westrozebeke, België
Industrie:
Levensmiddelen (FMCG)
Eindgebruiker:
Ysco, Pinguin
Logistieke Service Provider:
Partner Logistics Europe
Type systeem:
Kettingbaan Systeem
Aantal docks:
6
Aantal trailers:
0
Product:
Ijs, diepvriesgroenten

Installatie van kettingtransportbanen

In augustus 2008 is bij Partner Logistics Europe (PLE) in Ieperen (BE) een nieuwe, volautomatische diepgekoelde koelfaciliteit met 65.000 palletplaatsen in gebruik genomen. De onderneming Pinguin heeft acht productiefaciliteiten in Europa en levert diepvriesgroenten aan haar klanten. Ysco maakt onderdeel uit van de Belgische zuivelgroep Micobel en bevoorraadt de grootste Europese detailhandelketens met ijsproducten. Er worden twee laadinstallaties bij Pinguin en twee bij Ysco geïnstalleerd, plus twee losinstallaties in de koelfaciliteit van PLE.

De beide productiefaciliteiten zijn uitgerust met Ancra- kettingtransportbanen om pendelverkeer met de koelfaciliteit mogelijk te maken. De stationaire systemen zijn geïntegreerd in de productielijn en nemen de pallets automatisch in ontvangst. Omzeteenheden van 90° maken een stapsgewijze belading van het  stationaire systeem mogelijk. Voorafgaand aan het inladen wordt de totale lading gecontroleerd met een meetapparaat dat de buitenomtrek meet, om beschadigingen aan de producten of de opleggers te voorkomen.  Bij het dock zijn opblaasbare poortafdichtingen geïnstalleerd die luchtcirculatie en koudeverlies voorkomen wanneer de oplegger is aangedockt om in te laden.

In de koelfaciliteit in Ieperen zijn Ancra- kettingtransportbanen geïnstalleerd om de opleggers te lossen. Stoplichten buiten de koelcentrale geven aan welk dockingsysteem in gebruik is en welk dock vrij is. Via een sluis waarin een controller is ingebouwd, kan de chauffeur het automatische laad- en lossysteem besturen, zodat hij niet wordt blootgesteld aan de koude omgeving. De transportbanen zorgen voor een vloeiende, automatisch gereguleerde aanvoer naar de opslagplaats. De installaties zijn speciaal gebouwd om ook in een diepgekoelde omgeving te kunnen worden ingezet. Uit de bewezen betrouwbaarheid van de geleverde diepgekoelde oplossing blijkt dat Ancra Systems expertise heeft ontwikkeld met logistieke oplossingen in een gekoelde omgeving.

(Let op het laden van de factsheet kan enkele seconden duren.) Download factsheet