Poco Loco

Voltooid:
2008
Locatie:
Roeselare, België
Industrie:
Levensmiddelen (FMCG)
Eindgebruiker:
N.V. Snack Food Poco Loco
Logistieke Service Provider:
Dematra NV
Type systeem:
Kettingbaan Systeem
Aantal docks:
3
Aantal trailers:
4
Product:
Gepalletiseerd Chips

Integratie van een volautomatisch laad- en lossysteem

Snack Food Poco Loco is op het vasteland van Europa marktleider in het segment tortillachips en leverancier van onder meer dipsauzen en deeg voor taco's en wraps. Deze bekende firma bevoorraadt alle belangrijke Europese detailhandelketens.

Om de doorvoer te verhogen en ter voorbereiding op de toekomstige productexpansie heeft Ancra Systems BV een volautomatisch laad- en lossysteem voor vrachtwagens geïntegreerd in het systeem voor automatische materiaalafhandeling van Snack Food Poco Loco. CHEP- en Euro-pallets worden, waar nodig onderling gemengd, met een snelheid van 6 m/minuut in de oplegger van de logistieke serviceprovider geladen, die is voorzien van een Ancra-kettingbaansysteem. Om beschadigingen aan de vrachtgoederen en vrachtwagens te vermijden, wordt de gehele lading vóór het overladen gecontroleerd door een meetapparaat dat de buitenomtrek meet. In het nieuw gebouwde magazijn, op twee kilometer afstand van de productiefaciliteit, zijn twee volautomatische Ancra-kettingtransportbaansystemen geïnstalleerd, met een buffercapaciteit ter grootte van zes vrachtladingen.

Dankzij deze buffercapaciteit van zes vrachtladingen, is er geen magazijnpersoneel meer benodigd om de pallets 's nachts klaar te zetten. Een ander kenmerk is dat de pallets met een normale palletwagen van de laadinstallatie  kunnen worden afgenomen doordat de kettingsporen pneumatisch kunnen worden verhoogd en verlaagd. Met het Ancra-kettingtransportbaansysteem kunnen tot wel 2300 pallets per dag worden doorgevoerd. De efficiënte laad- en losoplossing van Ancra Systems BV draagt bij aan een concurrerende marktpositie voor Poco Loco en aan de toekomstige potentiële groei van dit bedrijf.

(Let op het laden van de factsheet kan enkele seconden duren.) Download factsheet