Procter & Gamble Amiens

Voltooid:
2007
Locatie:
Amiens, Frankrijk
Industrie:
Levensmiddelen (FMCG)
Eindgebruiker:
Procter & Gamble
Logistieke Service Provider:
FM Logistics
Type systeem:
Kettingbaan Systeem
Aantal docks:
6
Aantal trailers:
0
Product:
Gepalletiseerde wasmiddelen

Levering van zes dockingsystemen voor het lossen van pallets

P&G is een wereldwijd actieve onderneming met een grote portefeuille aan bekende FMCG-merken (Fast Moving Consumer Goods, veelverkochte consumentenartikelen). Om het pendeltransport tussen de productiefaciliteit van P&G voor fijnwasmiddelen en de door FM Logistics gerunde expeditieafdeling (welke plaats biedt aan 70.000 pallets) te stroomlijnen, heeft Ancra Systems zes dockingsystemen voor het lossen van pallets geleverd.

In het magazijn zijn zes systemen met kettingtransportbanen geïnstalleerd. Deze kunnen pallets verwerken van diverse afmetingen en draaien met een snelheid van 8 m/minuut. Het robuuste transportbaansysteem is voorzien van vier kettingrails en één stoppunt voor vorkheftrucks aan het einde van elk lossysteem. Om een vloeiende overpakbeweging van de pallets mogelijk te maken, wordt een automatische onderlinge afstand tussen de pallets aangehouden wanneer de pallets bij het afnamepunt aankomen.

Het positioneringsstation voor de vrachtwagens wordt geleverd met een pneumatisch bediende vergrendeling en een stoplicht, om te voorkomen dat vrachtwagens kunnen wegrijden voordat de stekker van 400 V is afgekoppeld. Wanneer een Overeenkomst inzake sanitaire en fytosanitaire maatregelen (SPS Agreement) bij Allen Bradley is afgesloten, vindt een grondige controle plaats. Ancra Systems BV is er trots op deel te mogen uitmaken van de logistiek van een succesvolle onderneming als Procter&Gamble.

(Let op het laden van de factsheet kan enkele seconden duren.) Download factsheet