Procter & Gamble Euskirchen

Voltooid:
2009
Locatie:
Euskirchen, Duitsland
Industrie:
Levensmiddelen (FMCG)
Eindgebruiker:
Procter & Gamble
Logistieke Service Provider:
Dönne+Hellwig Logistics GmbH
Type systeem:
Kettingbaan Systeem
Aantal docks:
4
Aantal trailers:
2
Product:
Hygiëne- en schoonheidsproducten

Implementatie van systemen voor de stroomlijning van het pendelverkeer

Procter&Gamble (P&G) is een wereldwijd actieve onderneming met een grote portefeuille aan bekende FMCG-merken (Fast Moving Consumer Goods, veelverkochte consumentenartikelen). Ancra Systems heeft al eerder los- en laadsystemen voor vrachtwagens geleverd aan andere vestigingen van P&G. Deze keer zijn de systemen geïmplementeerd om het pendelverkeer te stroomlijnen tussen het distributiecentrum in Euskirchen (DE) en het nieuw gebouwde Customisation Center, gerund door Dönne+Hellwig Logistics.

Het distributiecentrum is uitgerust met een kettingtransportbaansysteem. Dit systeem zorgt voor de belading van de opleggers, die als pendelvoertuigen fungeren tussen het distributiecentrum en het Customisation Center van 10.000 m2. Bij het CC worden de Euro-pallets met een kettingbaansysteem gelost. Daar worden de producten verpakt als cadeausets, die naar het distributiecentrum worden teruggestuurd met behulp van een tweede kettingbaansysteem. Het inladen verloopt met een snelheid van 0,1 m/seconde. Beide docks zijn voorzien van een stoppunt voor vorkheftrucks. Voorafgaand aan het inladen wordt de totale lading gecontroleerd met een meetapparaat dat de buitenomtrek meet, om beschadigingen aan de producten en vrachtwagen te voorkomen.

Bij het distributiecentrum volgt de aankoppeling van het overslagsysteem aan het automatische systeem voor hoogstelling van materialen door middel van 90°-omzeteenheden. De opleggers zijn uitgerust met een kettingbaansysteem en een pneumatische afsluitroldeur, waardoor persoonlijke interactie voor medewerkers tot een minimum wordt beperkt. Met deze configuratie bewijst Ancra Systems wederom over de vakkundigheid te beschikken voor levering van een uitstekende oplossing die de efficiëntie van Procter&Gamble's toeleveringsketen optimaliseert.

(Let op het laden van de factsheet kan enkele seconden duren.) Download factsheet