SAS Automotive

Voltooid:
2012
Locatie:
Gent, België
Industrie:
Automobiel
Eindgebruiker:
Volvo
Logistieke Service Provider:
SAS Automotive
Type systeem:
Kettingbaan Systeem
Aantal docks:
1
Aantal trailers:
0
Product:
Dashboards

Ontwikkeling en installatie van een automatisch laad- en lossysteem voor vrachtwagens

SAS is een fabrikant van volledig geassembleerde dashboards en levert deze uit vanaf de productiefaciliteit in Gent (BE) aan de nabij gelegen Volvo-fabriek. De nieuwe SAS-fabriek is gebouwd om te kunnen voldoen aan de toegenomen vraag van Volvo. Voor een automatisch laad- en lossysteem voor vrachtwagens zocht SAS naar een leverancier die op korte termijn een gebruiksklare oplossing kon aanbieden.

Vanwege het krappe tijdsbestek koos Ancra voor een nauwe samenwerking met de firma CSi uit Raamsdonksveer (NL). Er werd één projectteam samengesteld en het complete systeem werd binnen 4 maanden gezamenlijk ontworpen, gebouwd en geïnstalleerd. Het systeem is zo ontworpen dat van Volvo afkomstig lege dashboards (2,2 m breed) automatisch op twee niveaus kunnen worden gelost en in aansluiting daarop ook automatisch aan de transportbaan worden doorgegeven. Tegelijkertijd moesten volle dashboards die van de transportbaan afkomen, op twee niveaus in de oplegger in precies de juiste volgorde op rij worden geplaatst.

Om aan deze functionele vereisten te voldoen, bestaat de gehele constructie uit meerdere kettingtransportbanen, draaitafels, hefplateaus en een traversewagen. Met deze geavanceerde automatiseringstechniek bespaart de klant aanzienlijk op personeelskosten, wat het risico op productschade verkleint en de betrouwbaarheid van de leveringsketen ten goede komt. Bovendien zijn er op basis van het versnelde laad- en losproces bij het laadplatform minder opleggers benodigd om eenzelfde hoeveelheid goederen aan Volvo te leveren. Ancra Systems BV is er trots op dat zij een dergelijk omvangrijk project in nauwe samenwerking met CSi in recordtijd konden realiseren.

(Let op het laden van de factsheet kan enkele seconden duren.) Download factsheet

Referentie projecten