Vink Systemen

Voltooid:
2008
Locatie:
Katwijk aan Zee, Nederland
Industrie:
Industrieel
Eindgebruiker:
Vink Systemen
Logistieke Service Provider:
Transport Keijzer Warmond
Type systeem:
Specials
Aantal docks:
0
Aantal trailers:
2
Product:
Luchtkanalen

Ontwikkeling van een container met een in de vloer geïntegreerde transportbaan voor automatisch lossen

Vink Systemen is een Nederlandse fabrikant en installateur van luchtkanalen voor diverse markten zoals nutsbedrijven, overheidsinstanties, industrie, sport en recreatie of scheepsbouw. In Samenwerking met logistieke dienstverlener Transport Keijzer Warmond heeft Ancra Systems een container ontwikkeld met een in de vloer geïntegreerde transportbaan voor automatisch lossen. Dit maakt levering mogelijk van omvangrijke luchtkanalen aan alle verdiepingen van een gebouw in aanbouw, zonder dat het montageteam de opgehangen container hoeft te betreden. Dit is omwille van gezondheids- en veiligheidsredenen verboden.

Een standaard-6,1 meter lange ISO-containeronderbouw wordt met 235 mm verlengd, om de levering van bouwmaterialen van 6 meter lang mogelijk te maken. Dit was een klantvereiste. De opdracht betreft twee containers, die op een ISO-containerchassis naar de bouwplaats kunnen worden vervoerd. Gedurende het straattransport wordt de container op de vrachtwagen vastgezet met behulp van standaardhoekstukken voor containers en standaardbevestigingsmiddelen. Met een bouwkraan wordt de container naar de gewenste verdieping getild waar de luchtkanalen moeten worden geleverd. Voor levering aan de onderste verdiepingen kan ook een laadkraan op een vrachtwagen worden ingezet. De kunststof-transportbaan wordt aangedreven door een geïntegreerde elektromotor van 220 V-750 W. Op de verdieping waar het materiaal benodigd is, wordt de container met een snelheid van 2,6 m/minuut gelost.

De container heeft een omvang van 6300 mm x 2550 mm x 2890 mm en is voorzien van een roldeur. De container weegt 3700 kg en is gecertificeerd voor een draagkracht van 3500 kg. Om deze innovatie te beschermen heeft Ancra Systems er patent op aangevraagd. Aangezien bij deze technologie een heftruck kan worden gebruikt, is het systeem volledig getest en voldoet het aan de Machinerichtlijn 98/37/EG en AI-17. Op basis hiervan mag deze toepassing in de gehele Europese Gemeenschap worden gebruikt. Deze innovatie wordt toegepast voor een veilige en snelle aanlevering van vele bouwmaterialen op alle verdiepingen, met name voor materialen die vanwege hun afmetingen niet met conventionele binnenliften vervoerd kunnen worden. Bovendien zorgt deze innovatie voor een aanzienlijke verbetering van de werkomgeving op de bouwplaats.

(Let op het laden van de factsheet kan enkele seconden duren.) Download factsheet

Referentie projecten