Partner Logistics Bergen op Zoom

Voltooid:
2002
Locatie:
Bergen op Zoom, Nederland
Industrie:
Levensmiddelen (FMCG)
Eindgebruiker:
Partner Logistics, Lamb Weston / Meijer
Logistieke Service Provider:
Partner Logistics Europe
Type systeem:
Kettingbaan Systeem
Aantal docks:
6
Aantal trailers:
3
Product:
Diepgevroren aardappelproducten

Levering en integratie van drie overslagsystemen in het het systeem voor automatische materiaalverwerking

Lamb Weston/Meijer (LWM), onderdeel van het VS-Amerikaanse ConAgra, is een hoogwaardige producent van diepgekoelde aardappelproducten en snacks. LWM runt meerdere productievestigingen in Europa en bevoorraadt klanten uit de levensmiddelenbranche, detailhandel en industrie. Partner Logistics Europe (PLE) verzorgt de opslag en logistiek van LWM-producten. Daarvoor gebruiken zij een automatisch laad- en lossysteem van Ancra Systems BV. Tussen de LWM-productievestiging in Kruiningen (NL) en de volledig geautomatiseerde diepkoelcentrale (65.000 pallets, -21°C) van PLE in Bergen op Zoom rijden pendelvoertuigen.

Ancra Systems heeft drie overslagsystemen geleverd aan de vestiging in Kruiningen. Deze zijn geïntegreerd in het het systeem voor automatische materiaalverwerking, zodat de eindproducten rechtstreeks worden verkregen van de productiefaciliteit. Om beschadigingen aan de vrachtgoederen en vrachtwagens te vermijden, wordt de gehele lading vóór het overladen gecontroleerd door een meetapparaat dat de buitenomtrek meet. Er zijn vier opleggers, uitgerust met kettingtransportbaansystemen, die de pallets naar Bergen op Zoom vervoeren. Bij de diepkoelcentrale zijn drie dock-kettingbaansystemen geïnstalleerd, die de pallets automatisch lossen. Bij het dock zijn opblaasbare poortafdichtingen geïnstalleerd die de circulatie van lucht en koudeverlies voorkomen wanneer de oplegger is aangedockt om te lossen.

Bovendien klapt er daar een automatische brug omlaag, om de opening tussen de oplegger en het dockingsysteem te overbruggen. Via een sluis waarin een controller is ingebouwd, kan de chauffeur het automatische laad- en lossysteem besturen, zodat hij niet wordt blootgesteld aan de koude omgeving. Stoplichten buiten de koelcentrale geven aan welk dockingsysteem in gebruik is en welk dock vrij is. De installaties zijn speciaal gebouwd om ook in een diepgekoelde omgeving te kunnen worden ingezet. Ancra Systems BV heeft dit systeem ontworpen en ontwikkeld volgens de hoogste normen en eisen die zijn voorgeschreven voor diepgekoelde producten. Met dit succesvolle project heeft Ancra Systems een beproefde en bewezen effectieve oplossing voor het laden en lossen in een diepgekoelde centrale gestandaardiseerd.

(Let op het laden van de factsheet kan enkele seconden duren.) Download factsheet